تاریخ انتشار : دوشنبه 23 خرداد 1401 - 14:59
1819 بازدید
کد خبر : 1492

فلاکت زده ترین استان کشور:کهگیلویه وبویراحمد +جزئیات

فلاکت  زده ترین استان کشور:کهگیلویه وبویراحمد +جزئیات

آفتاب زاگرس؛شاخص فلاکت از جمع نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست می آید و اساسا ماهیتی سالانه دارد. شاخص فلاکت در سال گذشته به بالاتر از ۴۹ درصد رسیده است. به بیان ساده تر شاخص فلاکت که از جمع نرخ تورم و نرخ بیکاری به دست می آید در سال ۱۴۰۰ در بازه ۲۵

آفتاب زاگرس؛شاخص فلاکت از جمع نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست می آید و اساسا ماهیتی سالانه دارد. شاخص فلاکت در سال گذشته به بالاتر از ۴۹ درصد رسیده است. به بیان ساده تر شاخص فلاکت که از جمع نرخ تورم و نرخ بیکاری به دست می آید در سال ۱۴۰۰ در بازه ۲۵ سال گذشته بی سابقه بوده است. در میان استان های کشور بیشترین شاخص فلاکت به ثبت رسیده به استان هرمزگان تعلق دارد.
آمار ها نشان می دهد دلیل قرار گرفتن استان هرمزگان در صدر جدول بدترین نرخ فلاکت، نرخ بیکاری بالای به ثبت رسیده این استان در سال گذشته بوده است.
همچنین کمترین رقم به ثبت رسیده در میان استان ها در همدان بوده است. در این گزارش به بررسی کمترین و بیشترین نرخ فلاکت به ثبت رسیده در اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۰ پرداخته شده است.
رکود ۲۵ ساله فلاکت در ایران شکست
شاخص فلاکت از جمع نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست می آید و اساسا ماهیتی سالانه دارد. در همین راستا در سال ۱۴۰۰ که نرخ تورم در کشور برابر با ۴۰.۲ درصد بوده و نرخ بیکاری نیز معادل با ۹.۲ درصد ثبت شده شاخص فلاکت نیز در ایران معادل با ۴۹.۴ درصد رسیده و بیشترین سطح را در بازه بیست و پنج ساله داشته است.
به طور کلی هر چه میزان این شاخص در منطقه ای بالاتر باشد هزینه های اقتصادی و اجتماعی در آن منطقه نیز بالاتر بوده و هزینه های تجربه شده مردم نیز در این مدت بیشتر بوده و در نهایت این متغیر، شاخصی برای ارزیابی وضعیت رفاه مردم در کشور خواهد بود. در همین رابطه مقایسه آمارهای داده شده نشان می دهد وضعیت رفاه اجتماعی در کشور در سال ۱۴۰۰ به وضعیت وخیمی در ربع قرن گذشته رسیده است.
پیش از این بالاترین میزان شاخص فلاکت در ایران در سال ۱۳۷۴ ثبت شده بود که معادل با ۵۸.۴ درصد بود. مهم ترین دلیل این رکوردزنی می تواند ریشه در تورم بالای تحربه شده درآن سال داشته باشد. شاخصی که طبق آمارهای بانک مرکزی تقریبا معادل با ۴۹.۴ درصد بوده و نرخ بیکاری در آن سالهم در حدود ۹ درصد به ثبت رسیده بود. اما بررسی دقیقتر روند تورم و بیکاری در کشور نشان می دهد شاخص فلاکت بیشتر متاثر از نرخ تورم است تا بیکاری.
فلاکت
شاخص فلاکت هرمزگان در قله
نرخ تورم سالانه سال ۱۴۰۰ در استان هرمزگان ۴۱.۸ درصد به ثبت رسیده است، همچنین نرخ بیکاری این استان در پایان سال گذشته ۱۵.۸ درصد برآورد شده است. بر این اساس نرخ شاخص فلاکت در استان هرمزگان در سال ۱۴۰۰، ۵۷.۶ درصد به ثبت رسیده است، این نرخ بالاترین میزان شاخص فلاکت در میان تمامی استان های کشور در سال گذشته است. بررسی ها نشان می دهد نرخ تورم در استان هرمزگان نسبت به برخی از استان ها پایین تر بوده است و آنچه که باعث شده است هرمزگان شاخص فلاکت به این بالایی را به ثبت برساند، نرخ بیکاری بسیار بالای این استان جنوبی کشور است.
در جایگاه دوم بدترین شاخص فلاکت استانی، استان کهگیلویه و بویر احمد با ۵۷.۳ درصد تعلق دارد. برعکس استان هرمزگان در این استان علت اصلی بالا بودن شاخص فلاکت، تورم نزدیک به ۵۰ درصدی این استان در سال ۱۴۰۰ است. جایگاه سوم نیز به آذربایجان غربی با ۵۶.۳ درصد تعلق دارد.

به گزارش آفتاب زاگرس؛ استان زرخیز کهگیلویه وبویراحمد با داشتن منابع عظیم نفت و گاز در شهرستان های ( بهمئی و گچساران) معادن (نیترات، اهک، گچ و سلستین)و صنایع پتروشیمی؛ منابع ابی ،کشاورزی و دامدای و هم چنین اکو سیستم طبیعی و توریستی و گردشگری از لحاظ شاخص فقر و فلاک رتبه اسفناکی دارد / نداشتن برنامه مدون و عدم امایش سرزمینی، عدم شایسته سالاری در بدنه مدیریتی و نداشتن قدرت چانه زنی در مرکز کشور وضعین این استان را در کشور با این همه مزیت های نسبی در جایگاهی بسیار نامناسب قرار داده است ./.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نمایش مجوز رسمی ارشاد اسلامی

فرهنگی

اخبار سیاسی

ای رسانه

Parse error: syntax error, unexpected end of file in /home/aftabzag/public_html/wp-content/themes/bamdad/footer.php on line 122